JA, IK PROBEER GEZOND TE ETEN, NEE, IK BEN NIET OP DIEET

OVER LIJFWIJS

BEHAALDE STUDIES EN CURSUSSEN

 • Darmtherapeut
  via Ortho Linea
 • Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer
  via Ortho Linea
 • HBO Medische Basiskennis
  (CPION geaccrediteerd)
  via Total Health
 • Diverse bijscholingen zoals ‘Oligotherapie’ en ‘Zwangerschap en Kinderen’ via RP Sanitas Humanus en ‘Neurotransmitters’ via Ortho Health Foundation

Kijk voor een volledig overzicht op LinkedIn

SAMENWERKING

Interesse in een samenwerkingsverband? Neem contact op!

Ik, Noortje (1982), heb bij verschillende deurwaarderskantoren, incassobureaus en financiële instellingen gewerkt. Tot ik na een heftige bevalling klachten kreeg die maar niet overgingen. Ik werd nieuwsgierig.

Hoe zit mijn lichaam in elkaar? Wat heeft het nodig, wat kan het, wat doet het en waarom? Wat voor rol spelen voeding en leefstijl hierin? Welke invloed kan ik uitoefenen op mijn eigen gezondheid? Om antwoorden te krijgen op deze vragen ben ik verschillende studies gaan volgen en heb daarnaast ook stage gelopen. Tijdens deze studies en stage ben ik eigenlijk alleen maar nieuwsgieriger en enthousiaster geworden over het menselijk lichaam. Daarom ben ik mijn praktijk begonnen met als doel mensen meer kennis mee te geven over hún lichaam en te onderzoeken en begrijpen waarmee zij hún gezondheid kunnen optimaliseren.

MBOG

Ik ben lid van beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) waardoor je, afhankelijk van het zorgverzekeringspakket, aanspraak kunt maken op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit jouw verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met je zorgverzekering om precies te weten wat de mogelijkheden zijn of vul hieronder de zorgvergoedingscheck in.

Disclaimer

Ik stel geen diagnoses en genees, behandel of voorkom geen ziekten. Neem bij medische klachten altijd contact op met een huisarts of medisch specialist. Onderzoek en consult door Noortje Berger | LijfWijs vervangt geen medische analyse. Het nemen van door mij geadviseerde middelen, het opvolgen van adviezen en het uitvoeren van voorgestelde onderzoeken geschieden op eigen risico.

Zie ook de algemene voorwaarden en privacy statement van mijn praktijk.

Ik had veel buikklachten, met name een opgeblazen gevoel. Daarnaast was mijn ontlasting regelmatig dun. Ik weet dat altijd aan het gebrek aan een galblaas, maar toen ik ook ineens last kreeg van eczeem en psoriasis leek het me verstandig om eens te kijken of er een link gemaakt kon worden met mijn voedingspatroon. Dus stapte ik naar Noortje. Ze vroeg me diverse vragenlijsten in te vullen en liet mijn bloed en ontlasting onderzoeken. De conclusie was verhelderend: er was onder meer sprake van een glutenintolerantie. Op advies van Noortje heb ik mijn voedingspatroon aangepast en ben ik de nodige vitaminen gaan slikken. Het resultaat: de klachten waar ik mee kampte, zijn nagenoeg verdwenen. Ik ben Noortje dan ook zeer dankbaar!

Marieke

Zo'n zeven jaar geleden kreeg ik een ontsteking in mijn hersenstam met Niet Aangeboren Hersenletsel als gevolg. Hierdoor ben ik snel overprikkeld, heb ik een verstoord slaappatroon en een gebrek aan energie. Mijn spijsvertering was nooit regelmatig en ik had ook altijd wat milde andere darmklachten. Daar zat ik vroeger niet zo mee. Tót ik las over het belang van goedwerkende darmen voor de hersenen. Wat ik heel fijn vind aan het traject, is dat Noortje echt goed kijkt naar de persoonlijke situatie en welke onderzoeken belangrijk zijn (en welke overbodig). Noortje neemt de tijd, haar behandelplannen zijn duidelijk en overzichtelijk en ze legt de materie goed uit. De onderzoeken toonden een aantal knelpunten, verspreid over het spijsverteringskanaal. De behandeling bestond uit supplementen ter ondersteuning van die knelpunten en het aanpassen van de voeding vanwege een aantal intoleranties. We zijn inmiddels een jaar verder: mijn spijsvertering is verbeterd en mijn energieniveau is ten opzichte van vorig jaar stabieler en er ook op vooruit gegaan. Ik ben niet de energiekeling die ik voor het hersenletsel was, dat is ook niet mogelijk, maar er is zeker sprake van een positief effect door het traject bij Noortje. Ik raad LijfWijs absoluut aan!

Chris

Al even was ik op zoek naar meer info over welke invloed mijn darmen hebben op mijn gezondheid. Na al weken last van onrustige darmen, hoofdpijn en een (onverklaarbaar) terugkerende psoriasis klopte ik aan bij Noortje. De investering (tijd en geld) meer dan waard: ik heb een heldere uitleg gekregen, precies toegespitst op mijn situatie. Precies de handvatten die ik zocht, heb ik nu. Ook fijn overzichtelijk uitgewerkt en terug te lezen in de consultverslagen. Ik raad Lijfwijs van harte aan.

Yvonne

Ik liep al enkele jaren met vage klachten( heel veel )en kreeg last van vele voedselallergieën. Deze waren niet te verklaren zodat ik door de allergoloog in een ziekenhuis met prednison en anti histamine pillen naar huis werd gestuurd. Ik kwam in contact met Noortje en legde al mijn vage en nare klachten voor. Samen met haar hebben we een plan van aanpak gemaakt door middel van supplementen en advies om mijn voeding drastisch te veranderen. Dit traject (ong 2 jaar) heb ik inmiddels achter de rug en voel me gelukkig veel energieker. De klachten zijn gelukkig veel minder. Neemt niet weg dat ik ieder jaar een darmcheck bij Noortje laat doen om te zien waar ik sta. Darmflora is ZOOOO belangrijk!

Renske

Onze dochter Yasmina (4 jaar) is in behandeling gegaan voor buikpijn klachten en voor jeuk over haar hele lichaam. Er was niets te zien aan haar huid, en de huisarts schaarde het dus onder 'exceem' waar ze altijd last van zou blijven houden. Het behandeltraject bij Noortje vonden we fijn. Er werd goed gekeken naar allerlei mogelijke oorzaken. Dat alles met 'gewone' bloedonderzoeken uit te zoeken was, en dus zonder 'vage' apparaten gaf ons een vertrouwd gevoel. De jeuk over haar huid verdween helemaal!

Michelle

Noortje is heel begaan met haar clienten. Mijn zoontje had last van zijn buik en lag 's nachts te creperen van de pijn - in het ziekenhuis wisten ze niet hoe het kwam... Dankzij de laboratoriumtesten die we via Noortje lieten doen, werd snel duidelijk wat het probleem was (vele ontstekingen) en hoe we dit konden gaan aanpakken. Noortje legde alles heel duidelijk uit en dacht ook mee hoe we problemen (vitaminentekorten bijv.) zouden kunnen voorkomen! Erg fijn en zoonlief is nu pijnvrij én kan inmiddels bijna weer alles eten! Hoera! Zonder Noortje was het niet gelukt!

Annemieke

‘Omdat ik al een tijd kamp met acne en ontstekingen op de huid van mijn gezicht – en het zoveelste bezoek aan mijn huisarts niets opleverde – ben ik via mijn (beauty)netwerk gewezen op orthomoleculaire geneeskunde. De website van LijfWijs was erg toegankelijk en sprak mij van alle therapeuten het meest aan. Een goed voorgevoel, want de consulten met Noortje waren net zo; persoonlijk en duidelijk. Ze stelt de juiste vragen en is zeer betrokken, waardoor we snel tot de kern van mijn probleem konden komen. Haar adviezen bleken juist; mijn huid is een stuk rustiger geworden!’

RINKE

‘Noortje heb ik mogen leren kennen als een wakkere vrouw! Ze luistert aandachtig naar mijn verhaal en haakt daarbij goed in op zaken die te maken hebben met mijn gezondheid en deze ook sterk beïnvloeden. Want zelf sta ik daar niet altijd bij stil. Mijn darmen liggen al jaren overhoop en eindelijk heb ik besloten om de zaak ‘grondig’ aan te pakken. Ik wil dit wel holistisch doen en dat betekent dat mijn hele gezondheid erbij betrokken moet zijn. Dat vind ik bij Noortje, ze ziet verbanden en kan mij hierdoor een persoonlijke en versterkende therapie aanbieden, waarbij we samen, stukje voor stukje kijken of het bij mijn lijf past. Ik heb alle vertrouwen in haar kennis & kunde en dat voelt ontzettend veilig. Mijn stemming & gezondheid zijn reeds na korte tijd stukken verbetert evenals mijn stoelgang, en wat voelt dat heerlijk :)’

CHARLOTTE VAN LOO

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie: